Poëtische versjes en gedichten

De eenvoud van stijl en woordkeuze alsmede de lieflijke toon in de poëtische versjes van RIANN zorgen samen met een lichtvoetig gevoel voor humor en nostalgische sfeertekening voor een herkenbaar ritme van woorden en samenklanken.

De tijdloze en blijmoedige zorgeloosheid die deze eenvoudige stijl kenmerkt, draagt ertoe bij dat deze versjes zich thuis voelen als een nieuwe loot aan de stam van het Poëtisch Realisme.

Praattaal wordt vaak toegepast als schrijftaal, de titel en hoofdletters ontbreken, evenals de punt aan het einde van de zin.

Onder diverse schilderijen in de galerieën op deze website, zullen de komende tijd korte filmpjes worden geplaatst, waarop het versje bij betreffend werk wordt voorgedragen. (voorbeeld)

Lyriek

Onder de noemer 'Lyriek, gevoel verwoord' zijn reeds 4 uitgaven verschenen met kenmerkende stijlvormen als vertolking van menselijke warmte en betrokkenheid, tijdloosheid, symboliek en ik, in een ritme van woorden en samenklanken.

De zelfstandig naamwoorden, bijwoorden en voorzetsels worden zoveel mogelijk vermeden en praattaal wordt als schrijftaal toegepast. Titels en leestekens worden met nadruk gebruikt.

De aard van deze schrijfsels is filosofisch en beschouwelijk, voortkomend uit het  vertolken van menselijke warmte, betrokkenheid en symboliek, vanuit de geschreven ik-vorm.

Het onderscheid dat lyriek wel poëtisch kan zijn, maar poëzie niet altijd lyrisch geschreven wordt, komt hierin duidelijk naar voren.

Tot nu toe uitgegeven bundels: link
 

Recensies
 

 Vogelrijm en Vissenpraat

"Vandaag is dit boekje binnengekomen nadat ik het had besteld. “ik ben verliefd!”
Zulke mooie en lieve gedichtjes met werkelijk prachtige illustraties/schilderijen. Dit is zó leuk om iemand cadeau te geven!" Erlinde Ufkus Stephanus

"Ik heb vandaag dit pas verschenen boekje binnen gekregen. Ge-wel-dig ! Wat knap wat Riann met dit boekje heeft gepresteerd !!
Ik kan het gewoon niet laten reclame te maken, het is zo goed gemaakt!
Met haar hartverwarmende gedichtjes bij de ontroerende eigen illustraties heeft ze het helemaal gemaakt! Ik kan iedereen die een cadeautje voor zichzelf of iemand anders zoekt dit boekje warm aanbevelen." 
Roeland van Reem

"Een unieke uitgave; dit verzenbundeltje is in het Nederlandse taal gebied het eerste waarbij de schrijfster ook zelf de illustraties en omslag heeft gemaakt." Schilder Hermanus

*
Het You Tube kanaal 'Poetisch Realisme' toont o.a. voorgedragen versjes en een kortfilm.

 Alle bundels worden uitgegeven door Galerian