Sinds het najaar van 2019 neem ik deel aan Pakje Kunst, een initiatief van de Tilburgse kunstenaar Ro-Nalt Schrauwen waarbij oude sigarettenautomaten omgebouwd zijn tot Pakje Kunstautomaten, 
geïnspireerd op de Duitse kunstautomaten welke het straatbeeld in de meeste grote steden in Duitsland sieren en de lokale kunstenaars een podium bieden. 
Het project startte destijds in Tilburg maar al snel breidde het zich wegens succes uit met tientallen automaten door heel Nederland. Iedere automaat biedt werk van meerdere regionale kunstenaars.


In eerste instantie werd mijn werk getoond in Haarlem, waar ik op verzoek beeld en taal combineerde. De automaat stond destijds in het Kunst Centrum aldaar.
Aansluitend kwam ik met nieuw aanbod naar Alkmaar, waar vanaf 1 december 2019 een nieuwe locatie werd toegevoegd en wel in de bibliotheek in het centrum.
De ontwerpen maak ik van al in het atelier aanwezig materiaal, waarbij ik graag gebruik maak van mixed media en bij voorkeur taal en beeld combineer.


De Pakje Kunstautomaat biedt een korte kennismaking met de maker. In ieder doosje zit voor slechts 4 euro een klein uniek kunstwerk en informatie over de kunstenaar. Voor zo'n laag bedrag wordt kunst voor iedereen toegankelijk!


De unieke items zijn natuurlijk bij uitstek geschikt als cadeautje of voor de verzamelaar. Bovendien krijgt de koper gelijk toegang tot het vaak verborgen kunstaanbod in de regio.
Kortom... goed voor kunstenaar en kunstliefhebber.


               
     


Daarnaast heb ik een bijdrage geleverd aan het Pakje Kunst Museum. Daarvan is een opname gemaakt met een een beschrijving door meneer Visser.