Pakje Kunst
 


 

Vanaf najaar 2019 neem ik deel aan Pakje Kunst, een initiatief van de Tilburgse kunstenaar Ro-Nalt Schrauwen waarbij oude sigarettenautomaten omgebouwd zijn tot Pakje Kunstautomaten, geïnspireerd op de Duitse kunstautomaten welke het straatbeeld in de meeste grote steden in Duitsland sieren en de lokale kunstenaars een podium bieden. 
Het project startte destijds in Tilburg maar al snel breidde het zich wegens succes uit met tientallen automaten door heel Nederland. Iedere automaat biedt werk van meerdere regionale kunstenaars.

In eerste instantie zal mijn werk worden getoond in Haarlem, waar ik op verzoek beeld en taal heb gecombineerd. De automaatstaat in het Kunst Centrum aldaar.
Aansluitend zal ik met nieuw aanbod verhuizen naar Alkmaar, waar voor het einde van het jaar een nieuwe locatie zal worden toegevoegd en wel in de bibliotheek.

De Pakje Kunstautomaat biedt een korte kennismaking met de maker. In ieder doosje zit voor slechts 4 euro een klein uniek kunstwerk en informatie over de kunstenaar. Voor zo'n laag bedrag wordt kunst voor iedereen toegankelijk!

De unieke items zijn natuurlijk bij uitstek geschikt als cadeautje of voor de verzamelaar. Bovendien krijgt de koper gelijk toegang tot het vaak verborgen kunstaanbod in de regio.
Kortom... goed voor kunstenaar en kunstliefhebber.