Hermanus Spelbos: 
Uniek en authentiek in de Hedendaagse Nederlandse Schilderkunst !!
Jonge vrouwen figureren op harmonische wijze in een fijn geschilderd landschap met een eigen gevonden symboliek. Wie beter kijkt ontdekt elke keer weer een kleine doch universele boodschap, waarin de kijker zichzelf terug vindt. Een zelfherkenning omsloten door een beschermend ornamentele omlijsting. Niet zomaar een schilderij ..maar telkens een doorkijkje op de boeiende wereld van de jonge vrouw.
Een hedendaagse icoon .. een hommage .. zoals je maar zelden ziet. 

Een hermetische wereld bij elkaar schilderen in een unieke eigen stijl met een weergaloze schildertechniek is zeldzaam te noemen.
Tussen al die koeien, aardbeien en eieren op schaal, grimas trekkende kinderen, bloemen in vaas, de potten en pannen en obligate land en zeegezichten is elk schilderij van deze schilder een pareltje in dit wonderschone boeiende oeuvre.

Hulde ! Jij gaat een grote toekomst tegemoet met momenteel exposities in België, Duitsland en Zwitserland. Nederland is te klein voor jou als Poëtisch Realist !!


Agnes van Zijdveld (via facebook):
Vol bewondering zit ik keer op keer naar jullie prachtige, aparte kunstwerken te kijken, Zowel van Hermanus als van jou Riann. Komen jullie eens naar hier om te exposeren? Alsmaar in dat Alkmaar .......


Jan-Simon Minkema:
Heel erg mooi, Riann. Ontroerend. Het raakt!


Julius Weskamp (via LinkedIn):
.... de zinsnede "In de wereld tussen verlangen en realiteit laat ik de verbeelding vorm krijgen" kan zeker mijn goedkeuring wegdragen. Door de verbeelding de neerslag van iets nieuws... iets dat nog niet is, maar vorm krijgt door de kunstenaar. Dat is het scheppen van een nieuwe realiteit’.
 

Berend Zewuster (via LinkedIn)
‘Pictor nascitur, non fit (een schilder wordt geboren, niet gemaakt), zeiden de oude Romeinen al! En als je dit schilderij ziet wordt dat, na zoveel eeuwen opnieuw bevestigd! Mooi!’
 

Bets de Wilde:
Het leuke van jou kleurrijke werken vind ik, dat ik even heerlijk kan wegdromen uit de harde werkelijkheid. Ga zo door en blijf jou hart volgen xxx
 

Els Vegter:
Wat je schildert, ben je zelf 


Elske van den Elsaker:
Wat geweldig mooi, heel apart, je blijft ernaar kijken. En wat een mooie gedichtjes bij het werk. Wat een enige samenwerking, schilderen en dichten, of dichten en schilderen.


Martine van Lieshout:
Riann! Wat is dit prachtig. Ontroerend. (over lyriek)


José Elfers:
Heel erg mooi. Voor mij is het duidelijk jouw stijl. Heerlijk!


Lia Schapendonk (via facebook):
Nou Riann, ik kan je je persoonlijk complimenten maken ! Je bent zo mooi met je woorden. Zo mooi wat je doet en vooral ook jij en Hermanus samen! Ik zie positieve energie, blijheid en liefde.Tof !!! X


Liesbeth Kalkman:
Ik vind je werk echt prachtig.


Joke Wegman-Timmer:
Er gaat een wereld open voor mij met dat mooie en bijzondere werk


Ute Poss:
Een vrouw, mooi, gedreven, wat zal ik allemaal beleven 
Vogels, schelpen, bloemen, vissen, 
je kunt je niet vergissen.
Een keer gezien en wel geraakt
het genot van elke dag.
De poezie ook niet vergeten, gesproken uit het hart
klanken, woorden, schilderskunst
fantasieen, dromen, zuchten en genieten.
Wat wil een mens nog meer 
ik, niets, ik heb het al gekregen.
Dank je wel Riann

Anneke Broere, (via reacties)
Dag Riann, ik zag vanmorgen voor het eerst werk van jou op facebook. 
Ik vind het zo prachtig. Ik zie mijn wereld terug, dankbaar daarvoor.


Frank van der Eijk,
Beste Rian, het werk van jou en van Hermanus ken ik natuurlijk. Werk met persoonlijkheid en karakter. Kan er van genieten.