Het afstuderen als juwelier/goudsmid aan de Vakschool in Schoonhoven is nog steeds van invloed op mijn vrije werk en toont de aandacht voor de verfijning en detaillering. 
Na een jarenlange brede oriëntatie op het gebied van kunst en cultuur, besloot ik in 2012 me hoofdzakelijk te gaan richten op het schilderen en schrijven om in 2017 ook het boetseren weer op te pakken.

Mijn iconische vrouwenportretten tonen een wereld tussen realiteit en verlangen, een geromantiseerd en tijdloos beeld waarin (persoonlijke) symboliek vorm krijgt door de naar illustratie neigende vogels en vissen.
De regelmatig voorkomende omkadering van ornamenten laat de kijker als door een raam deze naïeve wereld als een klein persoonlijk verhaal zien en ervaren; en zo wellicht weer het kind in zichzelf ontdekken.

Mijn schrijfstijl is eenvoudig, licht en het liefst met een kwinkslag en geinspireerd op mijn beeldende werk. Toch schrijf ik regelmatig ook meer inhoudelijk gedichten.  

Als vanzelfsprekend hervond ik in 2017 ook weer het werken met klei. De keramieken beelden vormen een mooie aanvulling op het geheel daar ik streef naar een onderlinge inspiratie.

Rond 2011/2012 blijkt mijn naïef realistische werk vrijwel naadloos aan te sluiten bij het Poëtisch Realisme van Schilder Hermanus hetgeen resulteerde in een  mooie samenwerking
waarbij bleek dat we ons ook persoonlijk heel goed wonderwel bij elkaar thuis voelden. We besloten dan ook om samen verder te gaan.
Mijn in de voorliggende jaren opgedane ervaring gaf me de mogelijkheid verzamelaarsobjecten gebaseerd op ons beider werk te ontwikkelen.
Het schrijven nam een vlucht met door de versjes bij de paneeltjes van Hermanus en in 2017/2018 heb ik ook een aantal keramieken objecten bij zijn schilderijen gemaakt.

Na het overlijden van Hermanus in 2017, begon er voor mij een nieuwe periode in mijn leven. Naast mijn eigen werk en het verder ontwikkelen van het Poëtisch Realisme,
heb ik ook het beheer heb over het grote resterende oeuvre van Schilder Hermanus.

Hieronder kunt u een kortfilm over het werk van Schilder Hermanus en mijzelf bekijken.
Onder deze link zijn versjes bij het werk van ons beiden te beluisteren en 
hier hoort u een radio-interview van begin 2020, voorafgaand aan de solo-expositie in mijn vroeger woonplaatsCV 
2021 ------   lid van SKNH (Stichting Keramisten Noord-Holland) 
2020 ------  naam 'Galerian' weer opgepakt als zakelijke totaalomschrijving.
                     Hieronder valt vanaf nu niet alleen het ontwerpbureau voor tekst en beeld maar ook het autonome werk van Schilder Hermanus en mijzelf.
2017-2019   voortzetting hr-KUNST-enzo als eenmansbedrijf na het overlijden van Schilder Hermanus
2015 ------   initatief
Nederlands Naïef Realisme
2013-2019   start hr-KUNST-enzo (vof met schilder Hermanus, atelier/galerie aan huis, Poetisch Realisme. Samenvoeging van beider werk).
2012 ------   stijlbepaling vrij werk, vermenging met het Poetisch Realisme
2009 ------  start 
Galerian (ontwerpbureau voor tekst en beeld)
2003-2012  diverse grote projecten en serieel werk 
1986-2003  zelfstudie in meerdere disciplines, kleinschalige projecten en 3D werk
1982-1986   MTS Vakschool Schoonhoven, opl. juwelier/goudsmid, incl. examen kunstgeschiedenis
1976-1982   HAVO met examen kunstgeschiedenis en handvaardigheid